Daske za sečenje koje koristimo za meso prave se u različitim oblicima i od različitog materijala, postavljamo pitanje koja je najbolja? Mi vam možemo dati odgovor na ovo pitanje kao i na pitanje koju dasku da poklinite voljenoj osobi koja voli da kuva.
Naravno da je kvalitetan nož broj jedan kada govorimo o sečenju mesa, ali isto tako važna je i daska na kojoj se seče.
Daske mogu biti drvene, od bambusa, plastične ili staklene, ali nisu sve najpogodnije za sečenje.
Drvena daska donosi razliku u odnosu na plastičnu zato što se mnogo lakše pere, briše, a i samimim tim održavanje plastične daske je daleko teže u odnosu na samu drvenu dasku koja donosi i higijensku prednost. Ukoliko se dobro pere i održava, daska za sečenje od drveta može imati dobru stranu jer ne otupljuje noževe.
Plastične daske za sečenje najčešće su izrađene od polietilena. Čvrste su i otporne, a mogu se prati ručno ili u mašini za posudje. One više otupljuju i oštećuju oštrice noževa, ali ne toliko koliko staklene podloge.
One se pod obavezno moraju detaljno prati kako bi bile pogodne za korišćenje
Lasersko graviranje drveta kreira dodatnu vrednost kroz preciznost i personalizaciju. Učinite svaki deo jednistvenim kroz kreiranje logoa, imena ili slika u proizvode. Precizno lasersko sečenje kreira prilagođene delove u milimetarskoj preciznosti čak i kod finih oblika. Beskontaktna obrada štedi vreme i omogućava obradu i najtanjih materijala.
Lasersko graviranje je najnovija tehnologija graviranja materijala, omogućava izradu i najzahtevnijih proizvoda. Velika preciznost omogućava obeležavanje sitnih delova, kao i tačnost izrezivanja raznih oblika.
Poklonmania ima mogućnost graviranja laserom do najfinijih detalja veličine 0,01 mm, a minimalna veličina slova može biti 1x1mm.
Drvo pogodno za štampu laserom i poklanjanje drvenih predmeta:
Sirće za dezinfekciju
Upotreba vode i deterdženta za čišćenje radnih površina i dasaka za sečenje zapravo može oslabiti vlakna drveta. Kako biste dezinfikovali drvene daske za rezanje nakon upotrebe ih svaki put dobro premažite običnim belim sirćetom umesto deterdžentom. Sirćetna kiselina je snažan boraci pravo efektno sredstvo za dezinfekciju. Da biste se rešili neugodnog mirisa daske za rezanje istrljajte je sodom bikarbonom, a ztim isperite belim sirćetom.
Hidrogen protiv bakterija
Hidrogen peroksid je najbolje sredstvo za uništavanje bakterija sa dasaka za rezanje posebno ukoliko ste spremali piletinu ili neko drugo meso. Nakon upotrebe daske, prebrišite je sirćetom, a nakon toga hidrogen peroksidom od 3% jačine.
Limun protiv neugodnog mirisa
Ukoliko je vaša daska poprimila neugodan miris od na primer luka, belog luka i sirovog mesa, ribe... Dasku istrljajte sa polovinom limuna i nakon toga isperite.
Soda bikarbona za detaljno čišćenje
Povremeno vaše plastične i drvene daske za rezanje dobro izribajte pastom koju možete napraviti od kašike sode bikarbone, kašike soli i kašike vode. Utrljajte pastu u dasku pa isperite vrućom vodom.
So za izbeljivanje
Kada daske za sečenje operete detaljno, istrljajte ih mokrom pamučnom krpom koju ćete prethodno umočiti u so. Daske će dobiti svetliju boju. Isto tako možete napraviti pastu od soli i limunovog soka i upotrebiti je na isti način.